Sari la conținut

11 reguli care l-au ajutat pe Bill Gates să devină unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cu o avere de 96.5 miliarde de dolari, Bill Gates se află pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni ai lumii. Alături de soția sa, Melinda, conduce cea mai mare asociație caritabilă din lume, Bill & Melinda Gates Foundation. De asemenea, Bill Gates este în board-ul Microsoft, companie pe care a fondat-o în 1975 alături de Paul Allen.

În cadrul unui discurs pe care l-a suținut pentru elevii unui liceu din Statele Unite ale Americii, Bill Gates a subliniat 11 reguli importante care te ajută să ai succes.

Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva înainte de a fi mulţumit de tine însuţi.

Regula nr. 3: Nu vei câştiga 40.000$ pe an de îndată ce ieși de pe băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii decât atunci când vei fi muncit pentru asta.

Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este nedemn. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.

Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai plânge în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi cureți propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa nu. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu nimic din viaţa reală.

Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să „te regăseşti”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor nu e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.

Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel