Din cuprinsul articolului
Experții au estimat că, până la vârsta de 70 de ani, o persoană obișnuită va mânca aproximativ 100 de tone de alimente diferite și va bea aproximativ 40 000 de litri de lichide, din care cel puțin o cincime sunt alimente pe care organismul nostru nu le poate digera sau utiliza ca energie, ci reprezintă deșeuri acumulate în organism.
Toate acestea au de-a face cu faptul că mulți oameni beau prea puțină apă, care este importantă pentru digestie, metabolism și eliminarea toxinelor din organism, precum și cu obiceiul de a mânca neregulat, adică de a sări peste mese, care poate fi cauza unui metabolism lent.
Prin urmare, nu este surprinzător faptul că, în toți acești ani, în intestine se acumulează aproximativ 15 kilograme de deșeuri toxice, care trebuie să fie expulzate din organism pentru a nu favoriza apariția bolilor.
Hipocrate spunea la un moment dat că „toate bolile încep în intestine”, ceea ce este susținut de mulți medici și nutriționiști de astăzi.
Acestea sunt cele mai frecvente semne că organismul tău este plin de toxine:
O dietă dominată de alimente procesate, cum ar fi salamul, sosurile, mâncărurile gata preparate și altele asemenea, precum și alimentele cu adaos de zahăr, pot provoca procese cutanate inflamatorii care se manifestă adesea ca o piele obosită, plină de impurități și acnee. Pe lângă schimbarea dietei, acordați atenție îngrijirii feței: asigurați-vă că perna pe care dormiți este curată și găsiți un produs de curățare a pielii cu pH-ul potrivit.
Oboseala cronică și lipsa de concentrare sunt un semn sigur că organismul tău este supraîncărcat cu toxine. Dacă vă este greu să vă treziți dimineața sau sunteți atât de somnoros în timpul zilei încât capul pare să vă cadă deși ați dormit suficient de mult în timpul nopții, acesta este un semn tipic că aciditatea predomină în organism și că trebuie să vă detoxifiați. Dacă ignorați această condiție, ea poate duce la tulburări grave în organism.
Dacă ai rămas blocat cu compania într-o seară, te-ai îmbătat și ai băut mai mult alcool, este aproape sigur că te vei trezi cu o durere de cap dimineața. Durerile de cap sunt unul dintre semnele că organismul tău este încărcat cu toxine, mai ales dacă se repetă frecvent și durează mult timp. De obicei, acestea nu sunt dureri de cap severe, ci o durere neplăcută, asemănătoare unei dureri de cap plictisitoare, care apare în condiții de umiditate ridicată și care, de obicei, nu dispare până când nu ne odihnim și nu ne îndepărtăm de mâncarea sau băutura grea.
Durerea cronică care durează mult timp și doare „insidios” apare de obicei ca simptom al inflamației care a apărut ca reacție la acumularea de toxine într-o anumită parte a corpului. Poate fi vorba de dureri la nivelul gâtului, spatelui sau articulațiilor, dureri datorate inflamației tractului urinar, rinichilor… Cel mai adesea este vorba de o durere „tăcută” care ne avertizează că ceva nu este în regulă.
Dacă vă răsuciți în pat mult timp noaptea și nu puteți adormi sau dacă vă treziți în toiul nopții și nu puteți adormi la loc până dimineața și nu există un motiv real pentru aceasta, ar putea fi un semn al acumulării de toxine în organism. Ai beneficia de mai multă activitate fizică sau exerciții fizice în timpul zilei, precum și de o baie caldă înainte de culcare la care ai adăugat un ulei relaxant. Miros corporal neplăcut și respirație urât mirositoare
Atunci când corpul tău este înfundat cu toxine și nu le poate expulza, acest lucru se poate traduce prin respirație urât mirositoare și miros corporal. Respirația urât mirositoare este rezultatul acumulării bacteriilor și toxinelor pe limbă, în timp ce respirația urât mirositoare este cauzată de toxinele care se evaporă prin piele prin transpirație. O cauză comună este excesul de fast-food, precum și prea mult zahăr în dietă.
Atunci când consumi ceva ce organismul tău nu recunoaște sau percepe ca un atac asupra sistemului imunitar, pot apărea erupții cutanate, mătreață, pete pe piele sau roșeață. Încercați să țineți un jurnal alimentar și aflați la ce alimente reacționați și reduceți consumul acestora. Dacă aceste reacții apar frecvent, asigurați-vă că consultați un alergolog pentru a determina cauza și a stabili ce alimente ar trebui să evitați.
Dacă vă tratați corpul ca pe un coș de gunoi, nu vă puteți aștepta ca acesta să nu vă afecteze starea de spirit. Lipsa de energie, oboseala, durerile de cap și concentrarea slabă vă vor face să vă simțiți prost pentru că organismul dumneavoastră nu funcționează așa cum ar trebui. Pe lângă schimbarea obiceiurilor și a dietei, gândiți-vă dacă aveți un loc de muncă care vă face fericit și la tipul de oameni cu care vă înconjurați. Îndepărtează-te de cei care sunt perpetuu nefericiți, frustrați și furioși, pentru că asta îți fură și energia.
La obiceiurile proaste și alimentele pe care le-am enumerat, trebuie să adăugăm toate acele cauze ale otrăvirii organismului pe care adesea nu le bănuim. Acestea sunt diferite tipuri de substanțe chimice pe care le introducem indirect în organism. De exemplu, probabil că ați auzit deja că ar trebui să evitați sticlele de plastic care nu au o etichetă BPA-free care indică faptul că sticla nu a fost tratată cu substanțe chimice. BPA este cunoscut sub numele de bisfenol A, o substanță chimică care acționează ca estrogenul sintetic și poate ajunge în alimentele sau lichidele depozitate în plastic tratat. Acesta este doar un exemplu al modului în care putem fi expuși la substanțe chimice fără să știm.
Dacă nu dormi suficient, mănânci prost și ești expus unui stres crescut, poți observa unele semne subtile de otrăvire – ochii încețoșați și cercurile întunecate sunt un semn că ar trebui să ceri ajutor. Asigurați-vă că vă creșteți consumul de apă și că vă luați timp să vă odihniți. Pentru orice eventualitate, verificați starea rinichilor, deoarece cercurile întunecate pronunțate pot fi un semn de disfuncție renală.
Dacă aveți depozite de grăsime pronunțate în jurul stomacului și nu puteți pierde în greutate chiar dacă urmați o dietă strictă, este un semn că echilibrul pH-ului din corpul dumneavoastră este perturbat și trebuie să vă alcalinizați organismul. O modalitate este să vă creșteți aportul de lichide, respectiv apă alcalinizată.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…