Din cuprinsul articolului
10 semne și simptome de infecții pe care bărbații le ignoră. Infecția tractului urinar la bărbați. Este o infecție a organelor din corp care au rolul de a canaliza urina din sistem și de a o elimina. Cele mai multe infecții ale tractului urinar sunt cauzate de bacterii care își croiesc drum în uretră, prostată, vezica urinară sau rinichi.
Iată 10 lucruri pe care ar trebui să le știe oricine despre infecțiile tractului urinar, inclusiv cine este mai expus riscului.
Bărbații cu vârsta peste 50 de ani tind să facă mai des astfel de infecții decât bărbații mai tineri.
„În calitate de urolog, văd bărbați care fac infecții recurente atunci când nu își golesc corespunzător vezica urinară din cauza unei prostate mărite. Dincolo de prostată, este posibil ca bărbații să nu-și golească vezica urinară dacă au leziuni nervoase în urma unui accident vascular cerebral, a unui diabet necontrolat sau a unei leziuni la nivelul coloanei vertebrale”, explică dr. Jamin Brahmbhatt, urolog și chirurg la Orlando Health și președinte al Societății Urologice din Florida, pentru CNN.
Potrivit medicului urolog, „bărbații pot avea, de asemenea, infecții care pornesc de la prostată sau testicule și ajung în vezica urinară, sau invers, când infecția trece de la vezică la alte organe. Pietrele la rinichi pot fi, de asemenea, o cauză de infecție”.
În cazul bărbaților tineri, medicul spune că infecțiile urinare apar din cauza bolilor cu transmitere sexuală.
Arsuri la urinare (disurie), frecvență urinară crescută, urgență, incontinență, miros urât, sânge în urină, febră, frisoane, dureri în abdomen în apropierea vezicii urinare.Unii bărbați pot avea zero simptome și totuși să fie diagnosticați cu ITU pe baza culturilor de urină efectuate în alte scopuri.
Cum se tratează o infecție urinară
După diagnosticare, infecția urinară se tratează cu antibiotice orale sau intravenoase. Majoritatea infecțiilor pot fi tratate cu antibiotice orale. Cu toate acestea, există superbacterii care pot fi rezistente la ceea ce putem administra pe cale orală și care pot necesita utilizarea unor antibiotice mai puternice prin perfuzie. Majoritatea tratamentelor durează aproximativ 10 zile, dar pot fi mai lungi, după caz.
În cazurile grave de infecție care s-a răspândit în sânge, se încep imediat antibiotice puternice intravenoase pentru a controla infecția. Pacienții sunt plasați în spital pentru a începe aceste tratamente puternice.
Infecțiile urinare se pot preveni
Cea mai bună prevenire este să te asiguri mai întâi că nu există nimic anatomic care trebuie corectat, cum ar fi o prostată mărită, pietre la rinichi sau blocaj.
„Bărbații cu penisuri necircumcizate trebuie să se asigure că pot retrage prepuțul și că pot curăța corect sub prepuț și sub gland. S-a demonstrat că suplimentele de afine ajută la prevenirea infecțiilor. Menținerea hidratării prin consumul de suficiente lichide/apă în timpul zilei poate ajuta, de asemenea.
Asigurați-vă că nu vă rețineți urina poate ajuta, de asemenea. Menținerea unei stări de sănătate bune pentru a evita afecțiunile medicale cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, va proteja, de asemenea, împotriva infecțiilor”, conchide medicul.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…