Categories: Ştiri sănătate

10 recomandări pentru a îmbunătăți sănătatea reproductivă a bărbaților. Fertilitatea masculină, în pericol: 1 din 6 cupluri are probleme de infertilitate

10 recomandări pentru a îmbunătăți sănătatea reproductivă a bărbaților. Fertilitatea masculină, în pericol: 1 din 6 cupluri are probleme de infertilitate.

Pe fondul unei creșteri a cazurilor de infertilitate masculină la nivel mondial și a unei lipse notabile de conștientizare cu privire la sănătatea reproductivă a bărbaților, o echipă de experți la nivel mondial a cerut acțiuni imediate și a oferit câteva recomandări.

Fertilitatea masculină, în pericol: 1 din 6 cupluri are probleme de infertilitate

Unul din șase cupluri de vârstă reproductivă are probleme de infertilitate și aproximativ jumătate dintre acestea provin din infertilitatea masculină.

Cu toate acestea, din cauza lipsei de conștientizare și a instrumentelor clinice limitate pentru diagnostic, infertilitatea masculină este adesea trecută cu vederea. Acest lucru are ca rezultat un tratament axat pe femei, care este adesea invaziv și riscant.

Instrumentele de diagnostic pentru fertilitatea masculină nu s-au îmbunătățit în ultimii 50 de ani și sunt încă limitate la analiza istoricului familial, examenul fizic, profilurile hormonale și analiza spermei.

Un grup de 26 de experți internaționali, condus de Moira O’Bryan, decan de științe la Universitatea din Melbourne, Australia, a venit cu 10 recomandări pentru a aborda problema.

Echipa speră că vor ajuta la îmbunătățirea sănătății bărbaților și a copiilor lor și la scăderea poverii partenerelor lor. Raportul lor de consens a fost publicat în revista Nature Reviews Urology.

10 recomandări pentru a îmbunătăți sănătatea reproductivă a bărbaților

Iată ce recomandă experții:

1. Guvernele și sistemele de asistență medicală ar trebui să recunoască infertilitatea masculină ca o afecțiune medicală comună, gravă, care trebuie diagnosticată și tratată. Pacienții au dreptul să primească tratamente țintite și un diagnostic semnificativ.

2. Stabiliți o rețea globală de registre și biobănci care au legături cu sistemele naționale de date de asistență medicală. Registrele ar trebui să conțină informații clinice standardizate și despre stilul de viață, precum și țesuturi de la bărbați fertili și infertili, partenerii lor și copii.

3. Standardizați colectarea de țesuturi de-identificate și date clinice/stil de viață.

4. Alocați fonduri pentru cercetarea în colaborare pentru a înțelege factorii care afectează fertilitatea masculină în diverse populații.

5. Utilizarea secvențierii genomice pentru diagnosticarea infertilității masculine.

6. Faceți teste de diagnostic suplimentare pentru a îmbunătăți acuratețea testelor de infertilitate. 

7. Estimați efectele diferitelor substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin, găsite în produse, medii la locul de muncă și împrejurimile generale asupra fertilității masculine și implementați reguli pentru utilizarea alternativelor sigure.

8. Strategiile de reproducere asistată medical ar trebui să fie testate temeinic înainte de a fi luate în practica clinică standard.

9. Mai multe campanii publice pentru a promova discuțiile despre infertilitatea masculină.

10. Instruirea lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a promova sănătatea reproductivă masculină pe toată durata vieții.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: