Din cuprinsul articolului
10 orașe mari din Romania, incluse într-un proiect european de mediu! Zece orașe mari din România au fost incluse într-un proiect european de mediu prin care, până în 2035, vor deveni inteligente și prietenoase cu mediul.
Selecția a fost făcută la Forumul pentru neutralitate climatică M100 de către un juriu internațional format din profesioniști în domeniul urbanismului.
„ Alba Iulia, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Constanța, Iași, Oradea, Reșița și Timișoara sunt orașele care vor fi sprijinite pentru a-și reduce emisiile de carbon până în 2035 și pentru a se transforma în orașe smart, verzi și prietenoase cu locuitorii lor.
Cele 10 orașe se alătură astfel celor trei orașe din România care au pornit deja în cursa spre neutralitate climatică, și anume Cluj-Napoca, București Sectorul 2 și Suceava, acestea fiind selectate în Misiunea europeană 100 de orașe inteligente și neutre climatic. Borgar Thór Einarsson, director general adjunct al Oficiului mecanismului financiar din cadrul granturilor Spațiului Economic European și Norvegiene, aplaudă determinarea orașelor din România de a merge pe calea sustenabilității și de a se transforma în orașe inteligente și verzi, susținând că importanța unui astfel de proiect este și aceea de a face schimb de informații între participanți”, transmite Alexandru Avram, potrivit RRA.
Borgar Thór Einarsson: În ciuda provocărilor semnificative din ultimii ani, de la pandemie la creșterea prețurilor și efectele invaziei Rusiei în Ucraina, partenerii noștri din România au reușit să obțină rezultate foarte bune din programe, nu în ultimul rând printr-o prezentare completă a programelor, o cooperare dinamică și o relocare cu succes a fondurilor, în principal către fondul pentru relații bilaterale. Accentul principal este pus pe crearea unui viitor mai durabil pentru orașe, ajutându-vă să faceți tranziția către neutralitatea climatică, energie, transport și infrastructură.
Forumul pentru neutralitate climatică M100, care se desfășoară în aceste zile la București, este o inițiativă unică în România, care oferă timp de două zile o platformă de dialog pentru identificare de soluții și oportunități de finanțare, pentru a deschide dezbateri și pentru a prezenta exemple de bune practici prin studii de caz din orașele românești, dar și din cele partenere din Norvegia și Islanda.
Dacă încă nu știi cum să scapi de bacterii, urmează acest sfat pentru a menține…
Hainele pe care le purtăm spun multe despre starea interioară a unei persoane. Dacă observi…
Mulți dintre noi obișnuim să încheiem ziua cu o ceașcă de ceai aromat, însă nu …
Fosta Vilă Regală din staţiunea Mamaia, clădire monument istoric cunoscută drept Palatul Reginei Maria, va…
Pe măsură ce anul 2024 se apropie de sfârșit, unele semne zodiacale se pot simți…
Medicul de familie Lawrence Cunningham spune că femeile adesea nu observă simptomele unui atac de…