Ca si barbatii, femeile pot resimti dificultati in a dori si a participa la actul sexual cu partenerii lor. Cercetari recente sugereaza ca aproximativ 40% dintre femei ar putea fi afectate de o disfunctie sexuala.
1. Problemele de dinamica sexuala apar la 43 % dintre femeile din SUA, conform unui studiu publicat in 1999 in Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina.
2. Lipsa libidoului este cea mai frecventa problema sexuala la femei, dupa ce un studiu a descoperit ca pana la 30 % dintre femei si-au pierdut interesul pentru actul sexual pentru cel putin o luna in cursul anului anterior, raporteaza Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie.
3. In jur de 15 % dintre femeile care au intrat in menopauza au un libido scazut, conform Manualului Merck de Diagnostic si Tratament.
4. Dereglarile de excitare sexuala ocupa locul doi ca importanta intre cele mai raspandite probleme sexuale feminine, afectand intre 15 % si 20 % dintre femei, conform unui studiu publicat in 2000.
5. Aproximativ 10 % dintre femei nu au avut niciodata orgasm, indiferent de situatie sau de tipul de stimulare si aproape jumatate dintre femei au orgasm in mod regulat in timpul actului sexual, conform Manualului Merck de Diagnostic si Tratament.
6. Durerea in timpul sau dupa actul sexual apare la aproape doua din trei femei la un anumit moment in cursul vietii, conform Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie.
7. Nivelurile scazute de estrogen pot cauza uscaciune vaginala, subtierea tesuturilor vaginale, fluxul redus de sange in zonele genitale precum si o sensibilitate vaginala scazuta, care pot contribui la probleme de excitatie sexuala sau de orgasm. Nivelurile scazute de androgeni pot contribui la problemele de libido. Terapia hormonala poate fi adesea de ajutor.
8. Cea mai raspandita cauza a durerii in cursul actului sexual este lubrifierea inadecvata a vaginului, care poate aparea datorita lipsei de excitare sexuala, cauzate de medicatie sau modificari hormonale.
9. La femeile care alapteaza este des intalnita o lipsa a lubrifierii vaginale si a interesului sexual cauzate de cresterea nivelurilor de prolactina, un hormon stimulat de lactatie.
10. Dereglarile sexuale pot avea cauze medicale, psihologice sau ambele.
Sursa: sansex.ro
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…