Sari la conținut

10 lucruri fascinante care se intampla cu corpul tau cand esti indragostit

Nu toti oamenii stiu cand sunt indragostiti sau, cel putin, nu vor sa-si recunoasca acest fapt. Insa organismul fiecaruia stie cand ni s-au aprins calcaiele pentru cineva.

 

 

  1. Activitatea cerebrala se intensifica

 

Desi nu s-a dovedit ca exista dragoste la prima vedere, se intampla totusi ceva in creierul omului cand ii pica cu tron cineva. Cercetarile neurologice au aratat ca indragostitula activeaza 12 regiuni ale creierului deodata.

 

  1. Iti incetineste ritmul batailor inimii

 

Datorita oscilatiilor hormonale care au loc cand un om se indragosteste, tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii scad.

 

  1. Adio somn dulce!

 

Indragostitul genereaza trairi intense, euforice, mai ales daca sentimentele ne sunt impartisite. In astfel de momente, persoana indragostita este mai activa, mai energica si mai puternic concentrata pe obiectul atractiei. Mai mult, creierul produce mai multa dopamina, care alimenteaza starea de exaltare. In acest context, este firesc ca orele de somn sa fie mai putine!

 

  1. Ti se intaresc oasele

 

Oamenii au descoperit o legatura intre cuplurile fericite, casatorite de multa vreme, si sanatatea oaselor. Cu cat relatie este mai de durata si mai fericita, cu atat starea de sanatate a oaselor este mai buna la varste mai inaintate, comparativ cu cei care au casnicii nefericite sau sunt singuri.

 

  1. Iti trec durerile

 

Cand esti indragostit, sunt activati niste receptori din creieri care actioneaza exact ca medicamentele de atenuare a durerii.

 

  1. Devii uituc/a

 

Cand ti se aprind calcaiele dupa cineva, creierul elibereaza oxitocina, supranumita hormonul fericirii, care are, insa, efecte secundare: interfereaza cu functionarea memoriei de scurta durata. Asadar, nu vei uita unde ai fost in vacanta vara trecuta, dar s-ar putea sa uiti unde ai pus factura la energie.

 

Citeste continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel