Din cuprinsul articolului
10 întrebări pentru posibilii viitori medici. „Îți asumi ca astăzi să fii considerat erou și salvator, iar mâine criminal și plătit de BigFarma?”
Medicul pneumolog Sorin Bivolaru de la Spitalul Militar din Galaţi vine în ajutorul celor care visează să ajungă medici. Astfel, acesta a prezentat pe pagina sa de Facebook, 10 întrebări ale căror răspunsuri îi vor ajuta pe aceștia să se decidă dacă vor cu adevărat să devină medici.
Deși întrebările nu sunt din cele mai convenționale, concluzia este cea mai dură. „Dacă ești conștientă și-ți asumi toate astea, aruncă 10 ani din viață și mergi la medicină”, îi avertizează Sorin Bivolaru pe viitorii medici.
10 întrebări pentru posibilii viitori medici. „Îți asumi ca astăzi să fii considerat erou și salvator, iar mâine criminal și plătit de BigFarma?”
„Mă întreabă o prietenă zilele trecute: ”mă gândesc să dau la medicină, ce părere ai?”.
I-am explicat că nu sunt tocmai persoana potrivită de la care să solicite o părere în această direcție și că decizia trebuie să-i aparțină în totalitate, cu condiția ca înainte să răspundă la următoarele întrebări:
1. ”De ce și-ar dori un om să piardă/dedice 10 ani din viață, să devină medic într-o țară în care, ț**l*, cu**l, vulpița și ”surorile ei” sunt apreciate, respectate, plătite și chiar cocoțate în vre-un post călduț în timp ce oamenii educați și valorile naționale sunt prost plătite, denigrate, înjosite, repirimate, etc?”
2. ”Merită să pierzi/dedici 10 ani din viață pentru a face parte din corpul bugetarilor pentru ca ulterior să nu treacă zi de la Dumnezeu să nu auzi replica: ”ești plătit din banii mei?!” Merită?!
3. ”Îți asumi ca, Casa de Sănătate să te pună să plătești rețete compensate și concedii medicale eliberate pacienților? Că de, doar cine nu muncește nu greșește”.
4. ”Ești pregătită ca pe lângă puținele acte medicale să faci foarte multe acte administrative?”
5. ”Îți asumi ca atunci când ”ciufulești verbal” un/o coleg/colegă, asistent/ă, etc, să fii sunat/apostrofat direct sau indirect ”de la București”, de către persoana sunată de ”personalitatea” ciufulită? Că de, așa e în România, fiecare are pe cineva la ”București””.
6. ”Îți asumi ca astăzi să fii considerat erou și salvator, iar mâine criminal și plătit de BigFarma?”
7. ”Îți asumi ca în fiecare zi să de lupți cu ”corpul medical pregătit pe facebook și google?”
8. ”Îți asumi să: …….”
9. ”Îți asumi să: …….”
10. ”Îți asumi să: ……”
”Dacă ești conștientă și-ți asumi toate astea, aruncă 10 ani din viață și mergi la medicină”. Nu știu ce decizie va lua, dar știu că din punct de vedere medical ”viitorul Nu sună bine”, a scris medicul pneumolog Sorin Bivolaru pe contul său de Facebook.
Sorin Bivolaru critică stimularea vaccinării prin acordarea tichetelor valorice de 100 de lei
De asemenea, medicul pneumolog susține că întreaga campanie de vaccinare își pierde din consistență din cauza unor măsuri luate de Guvern, care susține acesta, prin măsurile luate decredibilizează campania de vaccinare.
„Anul trecut alergam oamenii care ieșeau din casă să le controlăm declarațiile, iar dacă ceva ni se părea că nu e ce trebuie, îi ardeam cu amenzi de sute de milioane. De astăzi alergăm după ei cu vouchere în valoare de 100 lei, doar, doar să se vaccineze. În condițiile astea, nu prea mai poți să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”, a explicat medicul Sorin Bivolaru, pe Facebook.
Reacția lui Sorin Bivolaru a apărut după ce premierul Florin Cîțu a anunțat lansarea unor programe pilot privind acordarea de vouchere persoanelor care se vaccinează și organizarea unei loterii cu premii pentru românii vaccinați. Impactul bugetar pentru cele două proiecte este de 50 de milioane lei.
„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite.
Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei.
Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Cred că ne vom inspira din sistemul deja implementat de ANAF”, a declarat Florin Cîţu.