10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fruct consumat frecvent

Medicii recomandă frecvent consumul de fructe şi legume pentru o dietă echilibrată, care să asigure o protecţie mai mare faţă de anumite boli, inclusiv cele metabolice şi cardiovasculare.

Însă anumite alimente pot avea şi efecte dăunătoare asupra sănătăţii, în special la persoanele cu anumit patologii deja instalate.

De pildă, un fruct exotic care abundă în antioxidanţi şi care poate fi consumat indiferent de sezon poate avea riscul declanşării unor reacţii adverse serioase.

Este vorba de kiwi, care, deşi este sigur pentru consumul general, poate avea contraindicaţii şi un risc de reacţii alergice în special la nivelul tubului digestiv, avertizează specialiştii citaţi de pinkvilla.com.

Acest fruct bogat în vitaminele C, B9 și E și minerale, cum ar fi calciul, fosforul și potasiul, are un conținut scăzut de calorii (aproximativ 60 de calorii la 100 de grame) și este ideal pentru dietele stricte, ca gustare pe care o poți mânca dimineață sau după-amiază.

1o tipuri de reacţii adverse

Semințele din acest fruct pot cauza probleme în cazul persoanelor care suferă de diverticulită și, dacă este consumat în exces, poate provoca neplăceri la nivel intestinal, tocmai pentru că acest fruct are un efect laxativ.

Potrivit anumitor cercetări, un consum excesiv de kiwi poate duce la tumefacție (umflarea țesuturilor) ca rezultat al acumulării de lichide. Anafilaxia – o reacție alergică severă, care survine brusc – poate, de asemenea, să se declanșeze la persoanele care mănâncă prea mult kiwi.

Erupțiile, roșeața pe piele și urticaria sunt, de asemenea, frecvente în cazul consumului excesiv de kiwi, care poate provoca și iritații locale la nivelul gurii, potrivit doc.ro.

De asemenea, persoanele carora li se administreaza tratament cu anticoagulante ar trebui sa evite complet consumul de kiwi.

În cazuri rare, acest fruct ar putea încetini coagularea sangelui, crescând sângerarea. Dacă urmează să faceți o operație sau o intervenție chirurghicală evitați să mâncați kiwi.

1. Complicaţii în sarcină

2. Interacţiuni cu medicamente

3. Disconfort digestiv

4. Reacţii alergice lanivelul pielii

5. Pietre la rinichi (litiază renală)

6. Scăderea tensiunii arteriale

7. Creşterea glicemiei

8. Agravarea astmului bronşic

9. Dureri de cap

10. Diaree

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

18 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

39 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

59 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: