Sari la conținut

10 ani de la apariţia metodelor inovative alternative, fără fum, la fumatul clasic

Experţii companiei Phillip Morris International au prezentat în cadrul celui de-al 15 lea eveniment public al PMI noi dovezi ştiinţifice în sprijinul eficienţei dispozitivelor moderne care oferă alternative fără fum la tabagismul clasic. 

Dr. Moira Gilchrist, director de comuncare al Philip Morris International, a declarat că unul dintre dezidiratele companiei din ultimii ani a fost o abordare mai directă despre avantajele şi particulatrităţile metodei inovative alternative la fumatul clasic.

Potrivit acesteia, produsele pe bază de tutunul încălzit folosite de PMI au potențialul de a prezenta un risc asupra sănătăţii mult mai mic, comparativ cu fumat classic, având în vedere nivelul redus de toxicitate asupra fumătorilor.

„Avem ambiţia ca în 2030 să obţinem o scădere substanţială a numărului de consumatori de ţigări”

“Ne dorim să vedem progrese în fiecare ţară pentru binele consumatorilor. Avem ambiţia ca în 2030 să obţinem o scădere substanţială a numărului de consumatori de tigări”, a spus aceasta, adăugând că „oamenii nu vor abandona fumatul definitiv, ca prin minune, de aceea trebuie să li se ofere şansa unor alternative inovative mai puţin nocive”.

„Fumătorii au dreptul de a fi informaţii despre riscurile si beneficiile unor produse alternative”

La rândul său, Christos Harpantidis, vicepreşedintele departamenului de relaţii externe al PMI, s-a referit la intenţia unor guverne de a interzice folosirea unor produse tabagice, considerând că este destul de dificil pentru a se aplica astfel de interdicţii.

Christos Harpantidis consideră că fumătorii au dreptul de a fi informaţii despre riscurile si beneficiile unor produse alternative la fumatul clasic pentru a putea alege variante mai bune pentru fiecare persoană în parte.

„Politicile guvernamentale sunt conduse de ideologii, nu de problemele reale ale fumătorilor din lumea întreagă, iar impactul asupra sănătăţii publice poate fi îmbunătăţit”, a declarat Harpantidis.

Acesta a reiterat faptul că este o oportunitate de a depăşi anumite obstacole privind abordarea legislativă, ţinând cont de drepturile şi preferinţele oamenilor din ţările respective.

„Un milliard de oameni din lumea întreagă fumează şi aceştia au dreptul la o informare corectă”

Nevena Crljenko, expert al PMI pe campanii şi perteneriate globale, a prezentat date statistice privind evoluţia consumului de produse alternative fără fum şi a subliniat faptul că prevalenta fumatului în rândul populaţiei poate fi scăzută prin politici guvernamentale flexibile şi informarea corectă a consumatorilor, care trebuie să aibă acces la datele ştiinţifice din studiile medicale efectuate până acum.

„Lumea se confruntă cu provocări complexe. Un milliard de oameni din lumea întreagă fumează şi aceştia au dreptul la o informare corectă”, a spus Nevena Crljenko.

Ea s-a referit şi la piaţa neagră a tutunului, pe care o consideră un real pericol pentru consumatori, pentru că aceştia nu au control asupra originii şi calităţii produselor achiziţionate, şi a menţionat în context că sunt necesare reglementări clare în avantajul fumătorilor.

Investiţii de 12 miliarde de dolari în dispozitive care oferă alternative fără fum

Bin Li, responsabil cu politice de dezvolttare tehnologică în cadrul PMI, a declarat că 12 miliarde de dolari au fost investite în proiectele de cercetare şi inovare a produselor optimizate care o alternativă la fumatul clasic.

Potrivit acestuia, transformările tehnologice au avansat foarte mult, în contextul în care peste un milion de dispozitive sunt folosite anual, în concordanţă cu politicile inovative aplicate produselor PMI, care se bazează pe ştiinţă.

„Simplificarea modului de utilizarea dispozivelor este un deziderat pentru PMI. Sustentabilitatea este un obiectiv priroitar al PMI pentru a reduce impactul asupra mediului a dispozitivelor electronice, folosind standarde tehnologice de calitate”, a explicat expertul.

Dr. Patrick Picavet, care conduce departamentul ce se ocupă cu strategiile de reducere a riscurilor medicale asociate folosirii dispozitivelor care oferă alternative fără fum, a subliniat faptul că „faza de tranziţie către produsele cu tutun încălzit şi nu ars este un proces complex şi provocator, care poate reduce riscurile medicale asociate fumatului, dovedite de studii ştiinţifice solide”.

Medicul s-a referit şi la potenţialul adictiv, susţinând că acesta poate fi redus prin schimbările comportamentale ale consumatorilor, care au şansa de a reduce nivelul de toxicitate asociat fumatului cu ajutorul produselor alternative inovative fără fum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel