Suntem ceea ce mancam, spune un bine cunoscut proverb. In acest caz, organismele noastre nu sunt chiar cele mai curate, caci suntem expusi zilnic la substanţele artificiale din alimente, dar şi la agenti chimici din ce in ce mai noi si mai puternici care plutesc liber in aer.
Totusi, există anumite alimente care ne feresc mai mult de acesti “agresori” ai organismului.
1. Apa. Ea spala chimicalele, toxinele si impuritatile din organism, prin procesele naturale de transpiratie si urinare. O hidratare normala ajuta la eliminarea substantelor iritante din organism.
2. Fructele. Fructele proaspete sunt pline de apa, fibre, antioxidanti si vitamine. Sunt usor de digerat si pline de nutrienti. Fructele pot fi mancate proaspete, uscate, inghetate sau in juice-uri. Cantitatea mare de apa ajuta la spalarea organismul de toxine. Cele mai populare fructe cand vine vorba de detoxifiere sunt: merele, perele, portocalele, grapefruitul, bananele, ananasul, zmeura, afinale, capsunile, pepenii, nectarinele si piersicil.
3. Lamaia. Are un aport extraordinar in detoxifiere. Adaugarea de lamaie in apa ajuta la stimularea enzimelor digestive. Sucul de lamaie ajuta la detoxifierea ficatului. Daca adaugam faptul ca lamaia are un continut foarte ridicat de vitamina C si antioxidanti, putem spune ca avem de-a face cu un detoxifiant de top. Toxine cum ar fi radicalii liberi sunt pur si simplu expulzati din organism cu ajutorul ei.
Continuarea pe Lyla.ro