Vă prezentăm mai jos o listă cu alimente pe care le puteţi consuma când sunteţi bolnav.
1. Îngheţata
Poate calma durerea, inflamaţia şi uscăciunea gâtului. Vă ajută, de asemenea să vă menţineţi nivelul de hidratare un, lucru foarte importantă dacă aveţi gripă. Cea mai indicată este înheţata făcută 100% din suc de fructe, pentru a beneficia de vitamine şi nutrienţi. Puteţi încerca îngheţată cu aromă de măr, struguri sau căpşuni.
2. Sandwich cu curcan
Carnea de curcan conţine proteine esenţiale pentru o nutriţie solidă. Chiar dacă vă pierdeţi pofta de mâncare atunci când sunteţi bolnav, trebuie să vă alimentaţi corect pentru a vă recăpăta energia.
3. Suc de fructe şi legume
Să faceţi şi să mâncaţi salate sunt probabil ultimele lucruri de care aveţi nevoie atunci când aveţi gripă. În schimb, un pahar de suc din fructe sau legume vă hidratează şi în acelaşi timp vă oferă antioxidanţii necesari întăririi sistemului imunitar.
4. Supă de pui
Hrănitoare şi hidratantă, supa de pui vă poate ajuta să vă vindecaţi mai repede datorită efectelor sale de reducere a inflamaţiei. Studiile au demonstrat că supa fierbinte de pui, poate îmbunătăţi abilitatea organismului de a vă proteja împotriva viruşilor şi bacteriilor.
5. Usturoi
Indiferent dacă îl consumaţi ca atare sau îl folosiţi pentru a condimenta diverse mâncăruri, usturoiul are o mulţime de beneficii. Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi de întărire a imunităţii, usturoiul vă poate fi un bun alit dacă aveţi gripă.
6. Ghimbir
Ghimbirul este un bun remediu pentru a reduce aceste simptomele gripei precum durerile de stomca şi greaţa. Conform studiilor, ghimbirul poate reduce şi inflamţiile.
7. Ceai cald
Ceaiul verde şi cel negru este plin de antioxidanţi care vă ajută în lupta cu boala. Dacă adăugaţi ceaiului dumneavoastră şi o linguriţă de miere şi puţină zeamă de lămâie, este remediul perfect pentru calmarea durerile de gât.
8. Banane
Sunt remediul potrivit pentru simptome ca greața, vărsăturile, diareea, care de multe ori apar odată cu gripa. Bananele împreună cu orezul, piureul de mere şi pâinea prăjită se regăsesc în dieta BRAT – adesea, medici recomandă această dietă pentru a ajuta organismul aflat în covalescenţă să se readapteze la alimentaţia normală.
9. Pâine prăjită
Pâinea prăjită sau biscuiţii sunt alimente ușoare, potrivite atunci când vă luptaţi cu boala. În plus, merge bine cu supa de pui şi vă ajută să vă potoliţi foamea, mai uşor.
10. Shake-uri proteice
În cazul în care pofta de mancare a revenit, încercați aceste băuturi pentru a vă asigura că obţineţi nutrienţii necesari. Shake-urile sunt făcute din proteine sub formă de pudră obţinute din lapte, zer, ou, colagen, leguminoase, cereale, seminţe şi conţin aproape exclusiv proteine fără cantităţi semnificative de grăsimi sau carbohidraţi.