Din cuprinsul articolului
Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor și este definită ca fiind mai puțin de trei scaune pe săptămână. În cazul în care o persoană are mai puțin de o mișcare intestinală pe săptămână, se consideră că are constipație severă.
Simptomele de balonare, gaze sau dureri la trecerea scaunelor pot însoți constipația.
La fel cum există multe alimente pe care le puteți consuma pentru a vă ajuta să preveniți sau să vă ușurați constipația, există și alimente carevă pot înrăutăți constipația. Acestea sunt 15 alimente pe care trebuie să le evitați atunci când sunteți constipat.
Bananele sunt o enigmă atunci când vine vorba de alimentele de evitat pentru constipație. Este o chestiune de sincronizare: Bananele necoapte pot provoca constipație; bananele coapte pot ajuta la ameliorarea constipației.
Bebelușii pot fi, de asemenea, constipați dacă mănâncă prea multe banane. Moderația și o varietate de fructe și legume sunt recomandate.
Nu este adevărat că, dacă înghițiți o gumă de mestecat, aceasta are nevoie de șapte ani pentru a fi digerată. Totuși, este adevărat că, dacă înghițiți mai multe bucăți de gumă într-un timp scurt sau dacă înghiți mai multe bucăți de gumă cu alte alimente nedigerabile, cum ar fi semințele, se poate crea o masă care, în cazuri rare, blochează tractul digestiv. Acest blocaj digestiv poate provoca constipație.
Copiii sub 5 ani nu ar trebui să mestece deloc gumă de mestecat, iar dacă mesteci gumă, limitează-te la doar una sau două bucăți pe zi – și aruncă-o când ai terminat de mestecat.
La fel ca și bananele, cofeina poate merge în ambele sensuri.
Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, secară și orz. Glutenul nu provoacă constipație la toată lumea, dar poate fi problematic pentru unele persoane care au sensibilitate sau alergii la acesta, sau care au o tulburare autoimună numită boală celiacă. Cei cu boală celiacă trebuie să evite toate produsele care conțin gluten.
Dacă credeți că aveți sensibilitate la gluten non-celiacă și că aceasta ar putea fi cauza constipației dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră. Există multe alimente fără gluten de care vă puteți bucura și care pot înlocui pâinea și pastele care conțin de obicei gluten.
Orezul alb poate provoca constipație. Există o mare diferență între orezul alb și orezul brun.
Orezul brun este o sursă bună de cereale integrale și conține aproximativ 3,5 g de fibre și 5 grame de proteine în 1 cană.
Kaki este un fruct popular în Asia. Kaki dulce este de obicei OK, dar kaki mai astringent conține cantități mari de taninuri, care pot încetini mișcarea alimentelor prin intestine și agrava constipația. Dacă mâncați kaki, rămâneți la varietatea dulce.
Există o mulțime de motive pentru a evita carnea roșie. Carnea roșie poate face ca o persoană să fie constipată, iar aceasta poate provoca constipație din mai multe motive, cum ar fi următoarele:
Limitați consumul de carne roșie pentru a evita constipația.
În timp ce pâinea integrală poate ajuta la ameliorarea constipației, pâinea albă o poate provoca sau agrava. Acest lucru este valabil și pentru alte produse cu multă făină albă, cum ar fi:
Spre deosebire de cerealele integrale, făina albă nu are fibre. Aceste alimente sunt bogate în amidon și vă pot da tranzitul peste cap. Nu uitați să alegeți cereale integrale.
La fel ca și cofeina, alcoolul poate contribui și el la constipație. De exemplu, alcoolul poate duce la:
Limitați consumul de alcool și alternați o băutură alcoolică cu un pahar de apă sau chiar o băutură sportivă (cum ar fi Gatorade sau Powerade) între fiecare băutură alcoolică.
Ciocolata este un no-no, mai ales pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil (IBS).
Într-un studiu, cercetătorii din Germania au cerut persoanelor care sufereau de constipație să numească alimentele care credeau că le cauzează acest lucru. Ciocolata a fost menționată cel mai frecvent.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…