Din cuprinsul articolului
Atunci când nivelul de colagen din organism scade, apare îmbătrânirea accelerată și ridurile. Dacă doriți să încetiniți aceste procese, aceste alimente ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră obișnuită.
Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în diferite țesuturi conjunctive ale corpului nostru și este responsabil pentru aspectul tineresc și menținerea supleții pielii.
Este plin de minerale responsabile pentru producerea colagenului, cum ar fi zincul. De asemenea, conține o mulțime de acizi grași omega-3 care ajută la menținerea pielii hidratate.
Nu stimulează de fapt producția de colagen, ci conține o formă bioactivă de colagen pe care organismul o poate folosi imediat. Bulionul de oase de pui și curcan conține colagen de tip II, care susține sănătatea articulațiilor, iar bulionul de oase de vită conține colagen de tip I, care susține sănătatea pielii.
Ca și bulionul de oase, ouăle conțin, de asemenea, colagen în gălbenușuri. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în sulf, care este important pentru detoxifierea ficatului și producția de colagen. Acest lucru permite eliminarea din organism a toxinelor care distrug colagenul.
Sunt bogate în acizi grași omega-3, care sunt necesari pentru hidratarea și reînnoirea celulelor pielii, pentru a-i menține aspectul tânăr și neted.
Acestea sunt bogate în zinc și, prin urmare, la fel ca somonul, sunt ideale pentru persoanele cărora le lipsește colagenul. Semințele prăjite sunt cele mai bune deoarece sunt mai bogate în nutrienți decât cele crude.
Cantitatea mare de vitamina C găsită în citrice ajută aminoacizii în producerea de prolină, un aminoacid neesențial implicat în producerea de colagen.
Conțin clorofilă , un pigment care crește nivelul de procolagen din piele. Clorofila protejează, de asemenea, pielea de îmbătrânire, deoarece organismul o folosește pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și a razelor UV.
Afinele, murele, căpșunile și zmeura conțin acid elagic, care protejează pielea de daunele provocate de razele UV, și o cantitate sănătoasă de vitamina C.
Vitamina E găsită în avocado ajută la creșterea nivelului de colagen din organism. Avocado conține, de asemenea, grăsimi benefice care întăresc sănătatea pielii și cresc producția de colagen.
Bogate în licopen, care protejează pielea de razele UV și stimulează sinteza colagenului. Roșiile prăjite conțin o cantitate mare de licopen.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…