Dietele drastice şi alimentele care conţin zahăr afectează structura firului de păr, în schimb consumul de stridii, ouă şi carne de pui ajută la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii podoabei capilare, potrivit dailymail.co.uk.
Specialiştii în sănătate şi frumuseţe au realizat un top 10 al alimentelor utile părului:
Somonul – pentru acizii graşi Omega 3 care au proprietăţi antiinflamatoare, ce ajută la deschiderea foliculilor şi impulsionează creşterea firelor.
Morcovii – pentru vitamina A, care dă strălucire părului.
Carne de pui – pentru proteine, care contribuie la întărirea podoabei capilare.
Linte – pentru conţinutul de zinc şi biotină, elemente necesare sănătăţii firului de păr. De asemenea, lintea conţine proteine.
Cartofi dulci – conţin betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. Deficitul de vitamina A determină uscarea scalpului şi apariţia mătreţii.
Ouă – atât ca aliment, cât şi ca mască pentru un păr strălucitor. Conţin proteine şi biotină, esenţială pentru creşterea părului.
Stridii – pentru conţinutul de zinc. Deficitul de zinc provoacă pierderea părului.
Nuci – pentru conţinutul de vitamina E, care ajută la întărirea firului de păr.
Macrou – conţine acizi graşi Omega 3. Carnea de peşte poate fi înlocuită cu seminţe de in, care conţine aceiaşi acizi graşi esenţiali.