Din cuprinsul articolului
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp. Dar unele alimente pur și simplu nu sunt făcute pentru temperaturi scăzute. Nutriţioniştii spun că este foarte important să știm în ce condiții se păstrează alimentele înainte de a fi consumate.
Începând cu temperatura optimă și până la perioada de depozitare, trebuie sa avem grijă ca alimentele să nu se altereze pentru că riscăm probleme de sănătate, precum toxiinfecțiile alimentare sau indigestiile.
Iată zece alimente care sunt mai bine păstrate în altă parte decât în frigider.
Din cauza umidității, usturoiul se deteriorează și mai repede atunci când este pus în frigider. Cel mai bun loc pentru a stoca usturoiul ar trebui să fie undeva la loc uscat și bine aerisit, la temperatura camerei.
Dacă luați banane încă verzi, nu le puneți în frigider, deoarece temperatura mai caldă a camerei ajută la finalizarea procesului de coacere. În plus, temperatura din frigider poate avea un impact negativ asupra pereților celulari ai fructelor.
Roșiile nu trebuie puse în frigider, deoarece membranele se pot deteriora cu ușurință și își vor pierde aroma.
Nu puneți pâinea în frigider dacă o veți mânca în câteva zile, deoarece temperatura poate afecta cu ușurință compoziția pâinii și o poate face să aibă un gust stătut.
Nu depozita cafeaua în frigider pentru că tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. În plus, aerul este prea umed, iar cafeaua își va pierde prospețimea, potrivit almanahonline.ro. În schimb, puneți-o într-un recipient sigilat, departe de lumina soarelui și asigurați-vă că este depozitată într-un loc uscat.
Avocado are un timp greu de coacere și temperatura în frigider îl va păstra necopt mai mult timp. Însă, odată maturate, fructele pot rămâne în frigider până când sunteți gata să le consumați.
De fapt, castraveții se descompun mai repede atunci când sunt depozitați în frigider. Așa că data viitoare încearcă să-i pui undeva la temperatura camerei, în loc uscat și aerisit și s-ar putea să reziste mai mult.
Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul unui cartof în zahăr, lăsându-l decolorat și fără gust. Dacă aveți prea mulți cartofi, ar fi bine să îi depozitați într-un loc departe de lumina soarelui și neapărat nespălați.
Pepenele întreg este recomandat să fie păstrat într-un dulap, deoarece își va păstra mai mult timp prospețimea și aroma. Dar un pepene tăiat ar trebui să fie acoperit și pus la frigider.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…