Categories: Stil de viaţă

10 alimente afrodisiace pe care să le mănânci de Dragobete

În fiecare an, pe data de 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele. Se spune că tinerii care formează un cuplu trebuie neapărat să se sărute în această zi, dacă vor ca iubirea lor să fie veșnică. Așa că, dacă ai plănuit o cină romantică, nu uita să adaugi alimentele”de dragoste” ce pot contribui la reuşita serii.
 
1. Migdalele stimulează pasiunea femeilor

De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii, aroma lor stimulând pasiunea unei femei. “Migdalele sunt foarte bune pentru inimă, datorită conţinutului de Omega 3, minerale şi vitamine. În acest context se poate afirma că asigură toate premizele unui act sexual reuşit”, este de părere Corina Zugravu, medic primar igiena alimentaţiei şi nutriţiei.

2. Avocado creşte nivelul hormonilor

Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini.

“Avocado are un conţinut lipidic sănătos ridicat, ce intră în componenţa membranelor celulare care asigură sănătata celulelor reproducătoare”, detaliază nutriţionistul Corina Zugravu.

3. Ardeiul iute produce senzaţia de plăcere

Caspaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi creşte pulsul, este responsabilă de “fierbinţeala” din ardeii iuţi. “Acest aliment afrodisiac are rol în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere”, completează medicul Luigi Gratton.

4. Busuiocul stimulează atracţia sexuală

Cercetările arată că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că poate crea totodata şi o stare de bine în corp şi minte.

“Datorită aromelor pe care le conţine şi a substanţelor antioxidante, busuiocul stimulează centrii plăcerii din creier”, accentuează proprietăţile lui medicul Corina Zugravu.

5. Ciocolata ajută la crearea stării de bine

Nici ciocolata nu trebuie uitată. “Ciocolata conţine un stimulant numit feniletilamina, care produce o stare de bine şi de visare, similară celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred că ciocolata conţine substanţe care afectează transmiterile neurologice de la nivelul creierului şi o substanţă similară cu cafeina, numită teomobrina, excitant al sistemului nervos şi stimulent al inimii”, completează Luigi Gratton.

6. Cafeaua are efect stimulant

Cofeina stimulează atât mintea, cât şi trupul. “Cafeaua creşte apetitul sexual şi prin acţiunea nervos centrală (stimulează activitatea creierului). În plus, îndepărtează senzaţia de oboseală”, adaugă medicul Corina Zugravu. Atenţie însă dacă e băută în cantităţi mari poate avea un efect depresiv.

7. Mierea “îndulceşte” atracţia sexuală

Mierea este o sursă de “boron”, mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în bunăstarea femeii.

“Studiile arată că acest mineral poate să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracţia sexuală, atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, mierea conţine vitamina B, necesară pentru testosteron”, explică specialistul Luigi Gratton.

8. Stridiile cresc libidoul

Stridiile sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru producerea de testosteron. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei. “Stridiile sunt bogate în elemente minerale care contribuie la buna funcţionare a aparatului reproducător, mai ales masculin”, susţine nutriţionistul Corina Zugravu.

9. Fructele roşii induc apetitul sexual

Zmeura şi căpşunii sunt afrodisiace perfecte pentru cina romantica de Ziua Îndrăgostiţilor.

“Culoarea lor roşie este asociată cu iubirea şi pasiunea, lăsând la o parte conţinutul de vitamina C, care de fapt stimulează sistemul nervos central, inducând apetitul sexual”, spune Corina Zugravu.

10. Şi un pic de alcool, de preferat roşu

Pentru a întregi tacâmul, puţin alcool poate ajuta. Cei mai romantici pot apela la un pahar de şampanie, dar “focosul” vin roşu poate fi alegere mai bună.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

34 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: