Sari la conținut

Medicina ayurvedică. Cinci tratamente cu busuioc

Busuiocul este des folosit în medicina ayurvedică. Dr. Anjali Sharma de la Institutul Medical Sri Balaji spune cum poate fi folosit busuiocul în combaterea tusei, răcelii, problemelor la stomac și a bolilor de inimă. ”Cele mai importante beneficii le puteți obține prin mestecarea frunzelor crude de busioc”, explică dr. Sharma.

Răceala și tuse

Busuiocul este eficient pentru întreg sistemul imunitar, pentru că distruge bacteriile care permit dezvoltarea infecţiilor virale, a răcelilor, a gripei şi a herpesului.

Frunzele de busuioc împreună cu ghimbirul și mierea de albine pot reprezenta un remediu eficient pentru tuse, bronșită, gripă și răceală. Pentru durerile în gât este foarte eficient ceaiul din frunze de busioc.

Probleme cu dantura

Frunzele de busuioc uscate, sub formă de pudră pot fi folosite pentru curățarea dinților. Acestea ajută la menținerea sănătății gingiilor, împrospătează respirația, combat durerile de dinți și distrug 99% din gemrnii și bacteriile din gură.

Problemele digestive
Dacă vă simţiţi balonaţi sau aveţi crampe la stomac e bine să ştiţi că o cană cu ceai de busuioc sau câteva frunze proaspete pot rezolva problemele digestive.

Boli de inimă

Busuiocul este bogat în carotenoizi, precum betacaroten, care protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi şi previne procesul de oxidare a colesterolului pe vasele de sânge. Astfel, busuiocul reduce riscul de ateroscleroză şi atac de cord.

Datorită conţinutului de magneziu, busuiocul este recomandat în menţinerea sănătăţii cardiovasculare prin relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel