Laptele de migdale este o variantă sănătoasă și versatilă. Poate înlocui cu succes laptele de vacă și îi ajută pe cei care au intoleranță la lactoză. În plus, poate fi folosit la aproape orice.
Iată de ce ai nevoie
- O cană migdale crude
- Un blender
- Apă
- Un borcan și o pânză prin care se strecoară brâza(pânză sau tifon)
Iată cum să le prepari
Pune migdalele într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Acoperă cratița cu folie de plastic și pune-le la frigider 4 ore.
Separă apa și migdalele printr-o strecurătoare. Apoi pune-le în blender, adaugă apa proaspătă cât să acoperi puțin și setează-l pe viteză mare timp de 2 minute
Deasupra unui borcan pune o pânză cu ochiuri mici, asfel încât când strecori preparatul din blender, bucățile de migdale să se oprească pe pânză. După ce strecori amestecul ai propria ta versiune de lapte de migdale natural, fără aditivi, stabilizatori sau zahăr.
A.