Originare din Asia de Sud, bananele conţin numeroase substanţe nutritive, vitamine (A, B, C şi E), dar şi minerale extrem de importante organismului nostru (azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom şi calciu), o cantitate semnificativă de zahăr şi un lucru eficient pentru metabolism şi un aminoacid esenţial: triptofanul.
Combat ulcerul
Consumul regulat de banane protejează împotriva ulcerului. Anumiți compuți pe care îi conțin creează o barieră de protecție în stomac împotriva acidului hidrocloric. Acestea conțin, de asemenea inhibitori de protează care elimină din stomac anumite bacterii implicate în apariția ulcerului.
Leac pentru mahmureală
De asemenea, se pare că sunt excelente pentru mahmureală, deoarece au un conţinut bogat în potasiu. „Mânâncă una înainte să te culci sau dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit şi vei scăpa de simptomele mahmurelii”, sună sfatul specialiştilor.
Anemia
Deoarece sunt bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, asa ca sunt recomandate in cazul persoanelor anemice. Continutul ridicat de potasiu, dar scazut in sare, face ca bananele sa fie ideale pentru stabilizarea tensiunii sanguine. In Statele Unite, Administratia pentru Medicamente si Alimente a recunoscut capacitatea fructului de a reduce riscul de tensiune cardiaca si de infarct.
Combat constipatia
Bogata in fibre, banana poate normaliza activitatea intestinala, rezolvand problema fara ajutorul laxativelor.
Alungă depresia
Conform unui studiu recent, realizat de MIND, printre bolnavii de depresie, multi dintre acestia au declarat ca s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Bananele contin triptofan, o proteina pe care organismul o transforma in seritonina, o substanta care induce relaxarea si imbunatateste starea de spirit. Vitamina B6 regleaza nivelul de gucoza din sange, cu efecte directe asupra starii de spirit